3 Manieren om leer toe te passen.

Date

Hi! Leuk dat je er (weer) bent. In onze laatste blog heb je kunnen lezen wat voor verschillende leersoorten er allemaal zijn. We kennen het in interieurland natuurlijk vooral als stoel- of bankbekleding. Maar leer kan zoveel meer! Wil jij leer op een unieke, duurzame en te gekke manier toepassen in jouw interieur? Lees dan verder. We geven je drie alternatieve manieren om leer toe te passen.

Eigen beeld, M. van Druijten (2021)

1. De trap

Bijna iedereen heeft hem wel in huis. Sommige zelfs twee en in mijn geval vier. Tenzij je in een gelijkvloerse woning woont, dan wordt het een ander verhaal en heb jij je eigen uitdagingen. Architecten, stylisten en interieurontwerpers hebben geregeld een opgave aan het ontwerpen/bekleden van de perfecte trap. De trap verbindt twee verdiepingsvloeren met elkaar, vaak wordt boven niet dezelfde luxe vloer als beneden gelegd en is aan ‘ons’ de taak om iets te ontwerpen dat met beide verdiepingen raakvlakken heeft.

Wanneer iemand bijvoorbeeld een visgraat houten vloer heeft, ga je deze niet doorleggen op de trap. Je moet nu een ander materiaal of in ieder geval een andere kleur gaan toepassen. Wat je ook doet: kies niet voor een andere houtkleur die de kleur van je visgraat vloer moet evenaren. Dit is niet te evenaren en maakt het onrustig. Dan kun je beter een hele andere (hout)kleur kiezen. Louder for the people in the back! 

Maar welke kleur kies je dan? Goed dat je het vraagt. Wat je doet is het volgende: je zorgt dat je van beide vloeren een staal hebt en gaat op zoek naar kleuren die bij beide vloeren goed matched. Heb je een bijzondere kleur of behang op de wanden, zorg dan dat je ook hier een staal van hebt zodat je het palet op tafel neer kunt leggen en op verschillende momenten kunt waarnemen. Niets is zo verraderlijk als het licht, dus zorg er voor dat je de kleuren en materialen zowel ’s ochtends met natuurlijk licht als ’s avonds met kunstlicht kunt bekijken. Je kunt het immers maar een keer kiezen!

Wie iedere zondagavond trouw, net als ik, ‘weer verliefd op je huis kijkt’, ziet met regelmaat leerlook trapbekleding voorbij komen. Prijstechnisch gezien voordeliger maar niet per definitie duurzaam. Why go for the dupe when you can have the real thing? Duurzaam, mooi en geluiddempend. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem even contact op dan verwijs ik je door naar een specialist. 

Eigen beeld, M. van Druijten (2021)

2. Als haardbekleding

Naast een lekker kleurtje of een kek behangetje, kun je de haard ook met leer bekleden. Hier zijn talloze opties en variaties in maar onthoudt: beauty is in the details

Leer als haardbekleding zorgt voor een stoere en luxe uitstraling in het interieur. Vaak worden er ‘lappen’ restmateriaal gebruikt die ze als een soort tegel op het meubel plakken. In het voorbeeld heeft onze Marin ervoor gekozen om een wat zwaardere kleur te kiezen als haardbekleding en is de stijl van het beeld meer ‘Metropolitan luxury’ A la Kuster. Maar ook in een meer scandinavisch of juist een klassiek modern interieur kan leren haardbekleding prachtig tot zijn recht komen. Houdt er in dit geval rekening mee dat je de kleur bijvoorbeeld gelijk houdt met de overige kleuren in het palet. Maak de nuance doordat het leer niet effen is of zorg bewust voor een gedrukte print zoals de cobra print van Alphenberg.

Eigen beeld, N.Holla (2021)

3. Cinewall bekleding

Last but not least, kun je leer toepassen als bekleding voor je cinewall. Het zorgt voor een prachtige statement in huis en ik kan je verzekeren dat je dit niet vaak tegenkomt! Meestal worden de cinewalls wit geschilderd en steekt het niet of nauwelijks af ten opzichte van de rest van de wand. Wij zijn van mening dat dit element het podium mag pakken! Het leer is natuurlijk brandvertragend en kan ontzettend goed als haard- of cinewall bekleding worden toegepast.

Mocht je één van bovenstaande ideeën willen toepassen maar weet je niet hoe? Weet dan dat wij ook maatwerk ontwerpen en dé partijen in huis hebben om het ontwerp te realiseren. Ik breng je in contact met de experts en begeleid je van A tot Z. 

Bedankt voor het lezen!

Eigen beeld, M. van Druijten (2021)

Meer
lezen?