Trenddossier | Steenfineer

Date

Als interieurontwerper ben ik altijd opzoek naar mooie materialen. 

Het liefst duurzaam, natuurlijk en met een luxe uitstraling. Alle bijzondere materialen die ik vind, deel ik hier met liefde.

Welkom in de wondere wereld van Stoneleaf.

Stoneleaf Moskou, Classic collectie https://www.stoneleaf.nl/producten/stoneleaf-classic/

In 2017 heb ik kennis gemaakt met dit steenfineer en was direct verkocht. Je vindt het in mijn werk met enige regelmaat terug in een keuken- of badkamer ontwerp. Omdat ik het graag toepas in een nis, of als achterwand. Persoonlijk gebruik ik het materiaal graag in de detaillering van een interieurontwerp, om het verfijnd te houden. Maar als de ruimte het toelaat, pas ik het groots toe! 

No risk, no magic!

 

Stoneleaf is een Frans bedrijf dat een speciale techniek heeft ontwikkeld om stukken leisteen, mica of marmer te verwerken in platen van 1,2 millimeter dik. Toepasbaar als wand- of vloerafwerking, voor binnen én buiten. Denk aan doucheruimtes, zwembaden, speciaal maatwerk en zelfs haarden. In Nederland is ‘De Specialisten B.V.’ de officiële leverancier. Ze hebben een groot assortiment aan kleuren, het zijn er namelijk 29! De platen zijn makkelijk bewerkbaar, je kunt de lichtdoorlatende variant kiezen (leuk voor bijvoorbeeld een bar) en buigzaam. Je zou er dus ook een cilindervormig object mee kunnen bekleden (yes, really!). Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos! 

 

Door de samenstelling van 100% natuursteen i.c.m. met glasvezel en hars, blijft het product volledig slagvast en kan het tegen een stootje.

“Als de ruimte het toelaat, pas ik het groots toe.
No risk, no magic!”

New York, Classic collectie, eigen beeld.

Ankara en New York uit de leisteen collectie zijn mijn persoonlijke favorieten Ankara is een zanderige plaat met een donkere tekening (zie foto). New York is een hele donkerblauwe variant (mooi met zwarte wandspots!). Ik pas beide in een interieur graag toe i.c.m. betonstuc. Beide materialen hebben namelijk een matte look en zo houd ik het contrast tussen de materialen meer gelijk. Kranen en grepen zullen dan met hun finish mooier tot hun recht komen en blijft het geheel in balans. In mijn ontwerpen vind je altijd een bepaalde sereniteit in kleur en afwerking.

 

Waar je wel bewust van moet zijn als je dit product wilt gebruiken, is dat het écht een natuurlijk materiaal is. De aderen en de tekening van de steen zijn per plaat verschillend. Dat maakt het in mijn optiek juist prachtig en uniek!

 

 

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Stoneleaf? Lees dan mijn blog ‘3 manieren hoe je steenfineer kunt toepassen’. Of wil je een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met mij op!

 

Meer
lezen?