Paas tafel styling | Elegant & Chique

Date

Wie denkt aan pasen, denkt aan pastelkleuren, chocolade eitjes en kleine, gele, pluche kuikentjes. Leuk voor de kids maar wanneer jij je hebt staan uitsloven in de keuken voor een fantastisch vier gangen menu, wil je graag dat jouw tafel er net zo prachtig en verzorgd uitzien als jouw gerechten.

 

In deze blog schrijf ik over het creëren van een elegante en chique paas tafel.

Pasen tafelsetting, eigen beeld.

Zoals met alles, start ik persoonlijk met het maken van een moodboard. Probeer rekening te houden met de kleur van je servies. Nu kun je dit natuurlijk ook huren voor de gelegenheid maar ik zou je willen aanbevelen te werken met wat je hebt! Zoek op decorsettings met jouw kleur servies en analyseer wat je aanspreekt. Is dat bijvoorbeeld wanneer het tafelkleed dezelfde kleur is als het servies of juist wanneer deze compleet afsteekt?

 

Als je beelden hebt verzameld, kijk dan wat je over het algemeen aanspreekt: is dat een rustige setting, wellicht wat sober of houdt je juist van heel extravagant? Hoe vet is bijvoorbeeld een zwevend droogboeket van pampasgras? Maar dit is niet voor iedereen natuurlijk.

Bordopmaak pasen, eigen beeld.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een lichte setting. Ik houd van robuuste en natuurlijke materialen, dat zie je ook hier weer terug. Een mooie wit katoenen tafelkleed als basis met een jute loper gecentreerd in de lengte. Paas takken vind ik geweldig, ik koos ervoor om deze op het jute te leggen voor de gelegenheid, als centerpiece. In combinatie met ons den Blijker servies en linnen servetten heb je zo een prachtig sobere basis.

 

Maar ik zou Nikki niet zijn als ik niet wat glam mistte in het geheel. Door middel van mooi kristalglas en gouden paaseitjes wordt het geheel net wat gezelliger. Ondanks dat ik geen kleurfanaat ben, vind ik dat de narcis niet kan ontbreken. In de donkere setting heb ik deze in een waterglas gestopt. Of je er nu nog uit moet drinken?..

Narcis in glas, eigen beeld.

Succes met het creëren van jouw paas setting! Tag je mij op instagram om te laten zien hoe het is geworden? @nikkiholla is mijn account.

 

Paastafelsetting, eigen beeld

Meer
lezen?